Framtida pärlor och gamla örhängen!

40f presenterar sitt konsertprogram för säsongen 2014/2015 – Framtida pärlor och gamla örhängen!

Flöjtkvartetten 40f har tagit sig en rejäl funderare: Vilka verk från idag spelas om 100 år? Ingen kan förstås veta med säkerhet, men det är som att det finns en kvalitet hos vissa verk som man känner igen även om den tar sig helt olika uttryck. I sitt konsertprogram har de hittat verk med något alldeles extra, något som sticker ut, och berör lyssnaren. Kanske är dessa verk framtidens musikaliska örhängen?

Framtida pärlor och gamla örhängen är byggt runt mötet mellan äldre flöjtmusik och två nya verk som 40f med stöd från Kulturrådet beställt från unga svenska kompositörer.  ”New Moon Morning” av Mirjam Tally, är skapat runt en dikt av den estniska poeten Kristiina Ehin och en poetisk ljudfil som kvartetten spelar tillsammans med. ”Seashore” av Anna Eriksson, bygger på en engelsk språkramsa. Stommen i konsertprogrammet utgörs av Friedrich Kuhlaus – alla flöjtisters egen Chopin – flöjtkvartett i E-moll, och franske klangmästaren Eugène Bozzas kvartett Trois Pièces. Som interludium spelas även de vackra duetterna för två flöjter av Wilhelm Friedemann Bach.

FAKTA:

Vem: Flöjtkvartetten 40f – Anna Svensdotter, Sareidah Hildebrandt, Ann Elkjär och Jill Widén

När:Under nästa konsertsäsong

Hur: En entimmes konsertföreställning med introduktion innan. Musik av Anna Eriksson, Miriam Tally, Eugene Bozza, Kaija Saariaho och Friedrich Kuhlau.

Kostnad: 21000 kronor

Övrigt: Här finns en pdf-fil för nedladdning:
Framtida pärlor & nya örhängen!

Teknik: Det behövs ett bra PA och ljudtekniker/tekniskt kunnig person då vi delvis använder mikrofoner och ljudfiler. Vi har egna mikrofoner.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.