Om 40f

Flöjtkvartetten 40f navigerar chosefritt och kommunikativt genom sitt säregna ljudlandskap. De fångar sina lyssnare, väcker nyfikenheten hos dem – och hos ett stort antal tonsättare som har skrivit musik direkt till kvartetten. 40f gav sin första konsert 2008 på Atalante i Göteborg, och har sedan dess spelat flitigt på svenska scener. Utomlands har de synts och hörts på Musikverein i Wien, Svenska Institutet i Paris, på musikfestivalen Specs On i Berlin, och under en turné i Norge.

Med fokus på flöjtens roll i vår tids musik lyfter de fram flera av våra mest aktuella tonsättare som Anders Jormin, Madeleine Isaksson, Malin Bång och Ellen Lindquist. För den allra yngsta publiken spelar 40f musiksagan Tillsammans av Andrea Tarrodi och Svante Grogarn. De har även gjort sin egen version av Steve Reichs nutida stråkkvartett-klassiker Different Trains. 2018 firade 40f sitt 10-årsjubileum med en konsertserie på hemmaplan i Göteborg, festkonsert på KVASTs festival på Stockholms konserthus, och uruppföranden av Malin Bång och Lotta Wennäkoski. Under hösten 2019 sjösätts ett nytt projekt tillsammans med elektronika- musikern Lisa Nordström.

40f ger gärna workshops:
– Tillsammans med mindre barn jobbar vi med musiklyssning och musikförståelse, bland annat genom improvisation.
– För äldre barn, som kanske är instrumentalister, kan vi ge helt nya ingångar till instrumentet genom att introducera nutida speltekniker på ett lekfullt sätt.
– För vuxna erbjuder vi workshops i notläsning och kreativ komposition.

40f_happy


40f stöds av:

kur-logga