featured

Om 40f

Göteborgsbaserade flöjtkvartetten 40f söker nya uttrycksvägar i sin musik – de älskar att blanda in element av poesi, elektronik och improvisation under sina konserter. Med ett eget ljudlandskap och ett ”za za zu” som berör sina lyssnare, strävar 40f efter att flytta fram gränserna för vad en flöjtkvartett kan vara, och låta, och har med detta väckt intresset hos ett stort antal tonsättare. I repertoaren finns verk av flera svenska tonsättare; Anna Eriksson, Thomas Hulenvik och Mirjam Tally, såväl som Sofia Gubaidulina och Kaija Saariaho.

40f gav sin premiärkonsert i april 2008 på Atalante i Göteborg, och sedan dess konserterat främst i västra Sverige, bland annat på festivalerna nu;flute och GAS.  40f har bland annat samarbetat med elektronika-trion World Domination, och tillsammans genomfört en konsert- och workshopsturné i Sverige, med uppskattade workshops i fri improvisation för ungdomar.

Under nästa säsong (2015/2016) kommer kvartetten turnera med ett program med två helt nya beställningsverk som utforskar flöjtfamiljens mörkare röster; alt och basflöjterna. Anders Jormin och Ellen Lindquist skriver musiken. Dessutom kommer 40f göra sin egen version av Steve Reichs minimalistiska stråkkvartetthit Different Trains. Det kommer helt säkert bli en mycket spännande konsertupplevelse!

40f ger gärna workshops:
– Tillsammans med mindre barn jobbar vi med musiklyssning och musikförståelse, bland annat genom improvisation.
– För äldre barn, som kanske är instrumentalister, kan vi ge helt nya ingångar till instrumentet genom att introducera nutida speltekniker på ett lekfullt sätt.
– För vuxna erbjuder vi workshops i notläsning och kreativ komposition.

40f_happy


40f stöds av:

kur-logga