Om 40f

Flöjtkvartetten 40f navigerar chosefritt och kommunikativt genom sitt säregna ljudlandskap. De fångar sina lyssnare, väcker nyfikenheten hos dem – och hos ett stort antal tonsättare som har skrivit musik direkt till kvartetten. 40f gav sin första konsert 2008 på Atalante i Göteborg, och har sedan dess spelat flitigt på svenska scener. Utomlands har de synts och hörts på Musikverein i Wien, Svenska Institutet i Paris, på musikfestivalen Specs On i Berlin, och under en turné i Norge.

Under 2016 uruppförde de musik av Anders Jormin, Madeleine Isaksson och Ellen Lindquist, samt musiksagan Tillsammans av Andrea Tarrodi och Svante Grogarn. De har även gjort sin egen version av Steve Reichs nutida stråkkvartett-klassiker Different Trains.

I år inleder de sitt 10-årsjubileum med en konsertserie på hemmaplan i Göteborg, och har nyligen spelat på KVAST’s jubileumskonsert i Grünewaldsalen, Stockholms Konserthus.

Kvartetten har också genomfört en serie uppskattade pedagogiska projekt för ungdomar, bland annat ”Luften är fri”, för och med unga flöjtister i Västra Götaland, och workshops i fri improvisation för folkhögskolesstudenter.

 

40f ger gärna workshops:
– Tillsammans med mindre barn jobbar vi med musiklyssning och musikförståelse, bland annat genom improvisation.
– För äldre barn, som kanske är instrumentalister, kan vi ge helt nya ingångar till instrumentet genom att introducera nutida speltekniker på ett lekfullt sätt.
– För vuxna erbjuder vi workshops i notläsning och kreativ komposition.

40f_happy


40f stöds av:

kur-logga